10 C
Kotor

Slušaj online radio

Greenpeaceov Rainbow Warrior III. na turneji za zaštitu Sredozemlja od plastike stiže u Rijeku

Greenpeace

U sklopu europske turneje “Više Mediterana, manje plastike”, čuveni Greenpeaceov brod Rainbow Warrior III. posjetit će idući tjedan hrvatsku obalu, a građani će uz organizirano vođenje imati priliku u Rijeci razgledati brod, informirat se o kampanji te potpisati peticiju za zaustavljanje ‘najezde plastike za jednokratnu upotrebu’, priopćeno je u petak iz Greenpeacea.

Rainbow Warrior je prije Hrvatske posjetio Španjolsku i Italiju, gdje je Greenpeace sa znanstvenicima provodio istraživanje mora, a iz Jadrana odlazi prema Grčkoj i Bugarskoj.

 Brod će u ponedjeljak 10. jula oko 18 sati uploviti na Gat Karoline Riječke, na samu obljetnicu miniranja i potapanja prvog Rainbow Warriora 1985. godine na Novom Zelandu. Rainbow Warriorom je i tada zapovijedao sadašnji kapetan i dugogodišnji aktivist Peter Willcox, stoji u priopćenju.

 Na Gatu Karoline Riječke 11. jula, u 11 sati, održat će se konferencija za medije na kojoj će predstavnici kampanje upozoriti na alarmantno stanje i posljedice onečišćenja plastikom u Jadranu i na Sredozemlju.

Predstavnici medija će moći upoznati i porazgovarati s  Peterom Willcoxom, kapetanom i aktivistom Greenpeacea više od 30 godina, a Riječani i njihovi gosti će u srijedu 12. jula, uz organizirano vođenje moći razgledati Rainbow Warrior, najavljuju iz Greenpeacea.

/Hina/

Najčitanije