10 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival Taste the Mediterranean

Gasto – Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran

Dobra hrana, dobro vino, dobra zabava. Sve to čeka vas na Festivalu Taste the Mediterranean/Okusi Mediterana!, u Šibeniku i okolici, od 1. do 4. juna. Četvrto izdanje gastronomske manifestacije, koja je postala nezaobilazni sastanak svih ljubitelja mediteranske hrane, i ove će godine okupiti vrhunske strane i domaće chefove, sommeliere, stručnjake, novinare…

Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran! predstavlja mediteransku kulturu življenja, a posebno gastronomiju i autohtone proizvode, te promovira Šibenik i okolicu kao poželjnu gourmet destinaciju. To je jedini festival u Hrvatskoj koji okuplja toliki broj vrhunskih stranih i domaćih kuhara, sommeliera, umjetnika, novinara, te zaljubljenika u dobru hranu. A svi zajedno uživaju u dijeljenju iskustava i slasnih trenutaka.

U četiri festivalska dana održat će se mnoštvo zanimljivih radionica, kulinarskih i slastičarskih prezentacija otvorenih široj publici, ali i profesionalnim kuharima, ugostiteljima i učenicima TUŠ-a.

Gasto – Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran

Deset najboljih šibenskih restorana i konoba uključilo se u ovogodišnji program, te će za vrijeme Festivala  posluživati lokalna mediteranska jela i vina po prigodnim cijenama. Prepoznat ćete ih po plavo-bijelim balonima s oznakama Taste the Mediterranean.

Na jedinstvenoj lokaciji Manastira Krka, u NP Krka, prvog dana Festivala, WSET sommelier Mira Šemić vodit će vas kroz degustaciju vrhunskih vina, a u petak će se na Roškom slapu održati cooking show majstora japanske kuhinje s mediteranskim štihom, chefa Ippeia Uemure.

Gasto – Taste the Mediterranean/Okusi Mediteran

Na ekskluzivnoj večeri, u petak navečer, u marini Betina, na Murteru, imat ćete priliku kušati spoj francuske i istarske kuhinje, u izvedbi dvije velike dame gastronomije: parižanke Flore Mikula i zagrebčanke Vesne Miletić.

Dok će u nedjelju, u čuvenoj konobi Opat, u NP Kornati, mladi chef Ante Božikov ponuditi bogatstvo okusa i mirisa svojih jela. Mjesta su ograničena pa je večere i ručkove potrebno rezervirati putem web stranice www.tastethemediterranean.eu

Najčitanije