Farmu magaraca Martinići posjetilo više od 33.000 ljudi

Farma magaraca

Farmu magaraca Martinići za nešto više od dvije godine od osnivanja posjetilo više od 33.000 ljudi. Farma je ujedno i azil za deset magaraca koji su kupljeni ili dovezeni samo da ih ljudi ne bi mučili, kazao nam je vlasnik Darko Saveljić.

U Lonely planet vodiču za Crnu Goru farma magaraca u Martinićima  je jedna od atrakcija koju treba obići, koju je posjetilo više od 2000 stranaca zahvaljujući preporuci ovog vodiča.

Polovina ukupno proizvedenog mlijeka donirano za najteze bolest (u novcu) više od 9000 eura + donacija u novcu za liječenje ili društvima za zaštitu životinja više od 500 eura.

Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići
Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići

„Farma postaje, u odnosu na obrt, možda i društveno najodgovornija organizacija u državi. Za djecu sa problemom autizma ili djecu u invalidskim kolicima kao hipoterapija farma je i dalje otvorena, besplatno“ – kazao nam je osnivač i vlasnik Darko Saveljić.

2 Komentari

  1. Magarci to jest po bokeški TOVARI su PLEMENITE zivotinje a razlog je vrlo jednostavan a to je nikad nijesu prihvatali ničiju POLITIKU ni diktaturu pa tako ni onu okupatorsku ili neku tobože naprednu ili možda oslobodilačku pitanje jei SLEDJEĆE JELI istina da ima jedna istorijska istina pokojni RENO 4 ih je na žalost poslao u istorij . Evo vidite kako su i poluindustrizovani Francuzi (u odnosu na Njemce) napravili veliki problem u Dalmaciji to jest i u Boku. E sad neki Martinići sa Savelićima muzu TOVARE i prave biznis to ti je to…u koju su stranku pitam se….jesu li dobili para (to jest poticaj) od onoga ministra velike glave Sima pitanje je sad…Pitanje za Saveljića jeli on pio kao dijete mlijeko od TOVARA…ili možda MASKE kako zbore Grbljani…

  2. Odlicno uporedjenje i Reno 4 je bio jednostavno auto a korisno kao i magare a imao je i osobine koze mogao ici po svakom makadamu i brdu.(imao sam ga pa znam).
    U Boki je bilo cuveno Lusticko Magare to ti je nesto kao Reno 4 GTL,a jos kad bi se najeo maginja ni pravi Reno ga ne bi mogao stici uz lusticke strane.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.