Ekstremno toplo Jadransko more

More – foto Z.Nikolić

Aktualni toplinski val proteklih je dana dodatno zagrijao površinsku temperaturu Jadranskog mora.  Najtoplije, s temperaturama od 29 do 30°C je duž najsjevernijih obala Italije (Friuli,  Veneto) i sjeverozapadne Istre. I središnji dio Jadrana, osobito ispred obala Barija je također ekstremno topao s temperaturama od 29 do 30°C.  U nekim zaklonjenim lagunama (Grado, Venezia) površinska temperatura mora prelazi 30°C.

Temperature mora duž sjevernih obala (Friuli, Veneto – sjeverna Italija) već su dosegnule 28 do 30°C, a u mirnim lagunama (Grado, Venecija) lokalno i više.

Temperatura većeg dijela Jadranskog mora je dosegnula 28°C ili i više.  Na većem dijelu Jadrana te su vrijednosti i oko 3°C više od prosjeka za doba godine.

Podaci DHMZ-a od petka 4.8 2017. pokazuju da je temperatura mora na nekoliko lokacija na hrvatskoj strani Jadrana  (Crikvenica, Dubrovnik, Krk, Mali Lošinj, Pula, Rab) dosegnula 28°C.

Izvorwww.crometeo.hr
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.