15 C
Kotor

Slušaj online radio

EK: Nema nikakvih otvorenih pravnih pitanja za realizaciju Pelješkog mosta

Budući Pelješki most

Europska komisija nema nikakvih otvorenih pravnih pitanja za realizaciju projekta Pelješkoga mosta, odgovorili su u utorak iz Evropske komisije nakon tvrdnji saborskog zastupnika Ivana Lovrinovića da EK uvjetuje financiranje toga projetka rješavanjem graničnih pitanja s BiH.

“Komisija je pozorno analizirala prijavu projekta koju je Hrvatska poslala za sufinanciranje Pelješkog mosta i provjerila da su svi zahtjevi i proceduralni koraci predviđeni uredbom Kohezijske politike ispunjeni prije nego što je projekt prihvaćen. Na temelju dodatnih informacija koje je joj dala Hrvatska, Europska komisija je zaključila da nema otvorenih pravnih pitanja u vezi s tim projektom kada je riječ o internim procedurama unutar Komisije i EU-a”, odgovorio je Hini glasnogovornik Komisije zamoljen da komentira informacije da EK uvjetuje financiranje Pelješkog mosta rješavanjem graničnih pitanja s BiH.

Komisija je 7. juna 2017. godine donijela odluku o dodjeli 357 milijuna eura iz sredstava kohezijske politike za gradnju Pelješkoga mosta kojim će se najjužniji dio zemlje i grad Dubrovnik povezati s ostatkom Hrvatske. S tim iznosom Komisija sufinancira 85 posto projekta.

Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku (PH) Ivan Lovrinović u utorak je izjavio da po njegovim saznanjima Europska komisija traži rješavanje granice na moru između Hrvatske i BiH prije “realizacije gradnje”.

“Po našim saznanjima Europska komisija pisanim putem zahtijeva rješavanje granice na moru između Hrvatske i BiH prije realizacije gradnje”, rekao je Lovrinović na izvanrednoj konferenciji za novinare u Saboru.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije