15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

U Dubrovniku otvoren 14. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja

Sajam

U Dubrovniku je danas otvoren 14. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva na kojem svoje proizvode izlaže dvjestotinjak proizvođača iz cijele Hrvatske, ali i zemalja regije.

Prema riječima organizatora sajma Vedrana Kraljevića, osnovni im je cilj podizanje razine ekološke svijesti, poticanje, razvoj te promocija zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva kroz kvalitetu, plasman i marketing.

“Tu su različiti izlagači iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja: Italije, Crne Gore, Makedonije i BiH. Sajam smo programski podijelili na nekoliko skupina, a kriteriji su dosta strogi. Proizvodi moraju biti tradicijski, a moraju imati i ekomarkicu”, rekao je Kraljević.

Najavio je i niz predavanja i okruglih stolova kao i panel rasprava, a biti će tu i kulinarske prezentacije.

“Sličnih sajmova danas ima jako puno, ali sve je krenulo iz Dubrovnika jer smo prvi u Hrvatskoj pokrenuli takav sajam. To je bila gruda snijega koja se pretvorila u lavinu. Drago nam je da nema većeg mjesta koje ne organizira takvo što”, dodao je.

Kraljević također ističe da im je krajnji cilj razvoj obiteljskog gospodarstva kako bi ljudi proizvodili i imali od čega živjeti.

U hotelu Tirena – Valamar sajam je otvoren do nedjelje, 19. ožujka, svakoga dana od 10 do 19 sati.

Najčitanije