10 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik u sniježnom ruhu

Snijeg koji je u noći s utorka na srijedu pao na širem dubrovačkom području osim u Dubrovniku uzrokovao je probleme u prometu i u okolnim opštinama Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston gdje su ralice stalno na terenu.

 Iz Opštine Konavle kažu da  ‘ni stariji Konavljani ne pamte da je ikada ovoliko dugo Konavle bilo okovano niskim temperaturama koje su prelazile i minus 10 stupnjeva Celzijevih.

 ”Radeći u iznimno teškim uvjetima svih 20-tak vatrogasaca, dvije ralice i terenska vozila su proteklih tjedan dana danonoćno bili na terenu čišteći puteve i pomagajući onima kojima je pomoć bila potrebna. Svaka kuna koju je Općina Konavle uložila u svoje vrijedne vatrogasce, posebno u ovakvim situacijama, pokazuje se itekako pametno uloženima”, rekao je zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić.

Načelnik Oppštine Ston Vedran Antunica rekao je da su ceste u Stonu prohodne, snijeg čiste i općinske komunalne službe i tvrtka ”Dubrovnik ceste”. Prema riječima načelnika Općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija, ralica je čistila smo državnu cestu D-8.

”Ralica je prošla samo na državnoj cesti, magistralom, a drugim cestama nije prošla. Ostale ceste mi čistimo sa strojevima, rovokopačem i drugim strojevima građevinske mehanizacije”, kazao je Nardelli.

 Načelnik Opštine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić rekao je kako je napadalo oko deset do 15 centimetara snijega.

”Napadalo je 10-15 centimetara snijega svugdje, ali čisti se, sve su ekipe na terenu, ralice, vatrogasci, komunalci, baca se sol. Osim što su bile tu na cesti neke prometne nezgode, zasad nemamo drugih većih poteškoća na prometnicama. Imamo i dvije ralice koje čiste ceste”, rekao Knežić.

/Hina/

Najčitanije