13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovčani ograničili – samo pet dana u sezoni s više od četiri hiljade putnika sa kruzera

Dubrovnik – Gruž foto Du List

Od slijedeće turističke sezone s brodova na kružnim putovanjima u Dubrovnik će u isto vrijeme stizati najviše 4 000 posjetitelja. Tek pet dana doći će više brodova čiji će se termini uplovljavanja preklapati, no koordinacijom aktivnosti nadležnih službi u tim danima primjenjivat će se uspostavljene mjere koje su i ove godine dale željene rezultate, rečeno je danas na sastanku na kojem su sudjelovali gradonačelnik Mato Franković, njegova zamjenica Jelka Tepšić i ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo i članovi Upravnog vijeća.

Ravnatelj Pezo ovom prilikom izvijestio je gradonačelnika i Upravno vijeće o rezultatima kontinuiranih napora Lučke uprave usmjerenih prema disperziji termina dolazaka brodova unutar dana. Naime, već je za iduću sezonu postignut opipljiv napredak u odnosu na situaciju kakvoj smo svjedočili prethodnih godina, a isti je posve usklađen sa stavovima Grada Dubrovnika o očuvanju jedinstvene dubrovačke baštine uz istodobno podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda destinacije i zadovoljstva svih gostiju.

Postignutim rasporedom u velikoj se mjeri izbjegavaju istovremeni dolasci i odlasci brodova, a čime  se onemogućuje i prelazak utvrđenog broja od 4000 gostiju s brodova na kružnim putovanjima koji povijesnu jezgru grada posjećuju u istom terminu.

Istaknuto je tako kako je u cijeloj sezoni tek pet dana kad će u Dubrovnik doći više brodova čiji će se termini uplovljavanja preklapati, no koordinacijom aktivnosti nadležnih službi u tim danima primjenjivat će se uspostavljene mjere koje su i ove godine dale željene rezultate.

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo ovim pozitivnim trendovima te podsjetio kao će Grad Dubrovnik i svi uključeni partneri nastaviti  raditi na iznalasku optimalnih rješenja za 2019. godinu, a čemu će značajan obol dati stručna radna grupa formirana u suradnji s krovnim udruženjem cruise industrije Cruise Lines International Association (CLIA).

Najčitanije