Dubrovnik – proradile kamere sa brojačima gostiju

Photo: Boka News - Dubrovnik
Photo: Boka News – Dubrovnik

Od jutros su na svih pet ulaza u povijesnu  jezgru Dubrovnika postavljene kamere s brojačima posjetilaca. Time je počela realizacija projekta uvođenja  video nadzora na javnim površinama Grada Dubrovnika te kamera s brojačima ljudi pod geslom ‘Zaboravimo gužve, poštujmo pravila i podatke’, vrijedan milion kuna.

Kako su nam kazali u Gradu Dubrovniku, prvog dana mjerenja posjetitelja u Grad je od sedam  ujutro, kada su uključene kamere, do deset sati  ušlo  2074  posjetitelja. Budući da danas u gruški akvatorij uplovljava  kruzer VIKING SEA očekuje se da će na brojačima kamera do kraja dana biti zabilježeno i nekoliko  tisuću gostiju u gradu.

Podsjetimo, brojanje  je uvedeno  s ciljem upravljanja prometom, oko i u povijesnoj jezgri. Procijenjeno je kako je više od osam tisuća posjetitelja u Gradu previše i predstavlja opasnost za posjetitelje kako bi se u trenutku kada se taj broj dosegne promet prema jezgri mogao usporavati i preusmjeravati zbog sigurnosti. Svi organizirani dolasci koji su su najavljeni dan ranije ili su platili izlete ili du card, imat će pristup muzejima i svemu u povijesnoj jezgri, a oni koji dolaze nenajavljeno morat će ići u luku i tamo čekati da im se oslobode mjesta.

Budući je ovo tek početak turističke sezone, danas će sigurni smo svi koji su došli u Grad moći u njega i ući.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.