15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovčani i gosti Novu 2018. dočekali na prepunom Stradunu

Dubrovnik 2018. foto Hina

Dubrovčani i njihovi gosti su Novu 2018. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz koncert Dine Merlina, Songkillersa i Pravila igre, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

“Vama i vašim obiteljima želim puno zdravlja, a našem gradu i domovini i cijelom svijetu želim mir koji nam je prijeko potreban. Mir nas vodi u bolju i uspješniju budućnost”, poručio je Franković nakon ponoći.

Dubrovnik 2018. foto Hina

“A sad po starom običaju zaplešimo valcer uz ‘La musica di notte’. Stradun zapleši!”, rekao je dubrovački gradonačelnik Franković u novogodišnjoj čestitci svojim sugrađanima i gostima grada.

Prvi dan 2018. uz orkestar, tisuću kamenica i šampanjac

Dubrovnik 2018. foto DV

Tradicionalni Novogodišnji koncert u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika te Dubrovačkog simfonijskog orkestra, održan je danas na Stradunu točno u podne pred brojnim sugrađanima i posjetiteljima.

Dubrovački simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom nagrađivanog Ivana Josipa Skendera te solističkog nastupa sopranistice Nikoline Pinko, svojim izvedbama valcera te polke obitelji Strauss, F. Lehara, G. Bizeta, I. Tijardovića, Đ. Jusića i drugih poznatih skladatelja uveo nas je u 2018. godinu.

Uz glazbu i ples, svi nazočni su se počastili čašom pjenušca i kamenicama koji su stigli u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika te time prvi dan nove godine proveli u još jednom veselom i tradicionalnom ozračju.

Najčitanije