20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Domaćin na čijoj teritoriji se nalazi Farma magaraca ne odgovara na pozive niti je posjećuje…

Farma magaraca

Povodom drugog rodjendana Farme magaraca u Martinićima, prenosimo otvoreno pismo – poziv, koji je ostao bez odgovora, upućen  Branislavu Đuranoviću gradonačelniku Danilovgrada na čijoj teritoriji se farma nalazi.

Poštovani g. Đuranović, pišem Vam sa Farme magaraca Martinići koja će 26. aprila obilježiti dvije godine postojanja.

Za manje od dvije godine posjetilo nas je više od 26 hiljada ljudi, pomogli smo i pomažemo više porodica koje imaju djecu sa problemom autizma. Donirali smo na desetine litara mlijeka i nekima vratili nadu u život.

Na Farmi je tridesetak od ukupno oko 150 magaraca koliko procjenjujemo da ih ima u cijeloj državi, zaštitili smo jednu od najugroženijih životinjskih vrsta od izumiranja.

Farmu su posjetili predstavnici diplomatskog kora u CG, mnogi i više puta. Farmu su posjetile mnoge ugledne ličnosti iz svijeta nauke iz CG i svijeta.

Farma je u novembru 2016,godine doživjela planetarnu slavu kada je preko servisa agencije France Press za nju moglo da sazna tri milijarde ljudi iz više od 5000 medija a koja je prevedena na više od 40 jezika. Svi najpoznatiji svjetski mediji objavili su priču o Farmi, uključujući i globalni pretraživač www.yahoo.com.

Farma magaraca

Priča o Farmi je, nakon proglašenja nezavisnosti, bila planetarno najraširenija vijest iz naše države.

Mi smo uspjeli bez ičije podrške, Farma je postala popularna, Farmu nedjeljom obiđe oko 200 posjetilaca a radnim danima organizovano, vrtići i škole, do 300 djece dnevno. Farma je postala kroz prodaju mlijeka samoodrživa.

Za Danilovgrad i našu Farmu je čuo svijet, imamo brojne najave stranih turista ovoga ljeta.

Našu priču su čuli profesori i studeniti Ekonomskog fakulteta na Danima ekonomije u dijelu “Pričamo uspješne priče”.

Istina je da nas ima u Biznis planu Danilovgrada na isti način kako nas nema na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Danilovgrada. Nema nas već dvije godine ni u biltenu koji izlazi povodom Dana Opštine Danilovgrad.

Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići
Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići

Poštovani g. Đuranović, iskreno se pitam što još treba da se desi da bi posjetili našu Farmu? Čisto da dođete da vidite, da pitate kako smo, kako bi to uradio svaki gradonačelnik u opštini gdje su Ostrog i Farma magaraca najprepoznatije turističke destinacije?

Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići
Novogodišnji bal na Farmi magaraca Martinići

O 450 metara javnog puta koji je i dalje makadamski i kojeg održavamo posljednjih 40 godina od naših para i našim rukama ne želim ovaj put.

Koristim priliku da Vas još jednom pozovem da Vas upoznamo sa radom Farme, poručuje u javnom pozivu predsjedniku opštine Danilovgrad, vlasnik farme Darko Saveljić.  

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije