14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Doček 2017. godine i prva manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI”

Premijerna kulturno-umjetnička, adventska manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” koja je svakodnevno na Silbu privlačila goste i turiste punih 10 dana, jučer je završena nakon spektakularnog novogodišnjeg dočeka, ali samo do decembra 2017., kada će ponovno otvoriti svoja vrata.

Naime, svi volonteri sa Silbe, koji su osmislili i oživjeli ovu inicijativu, složni su u jednom – manifestacija je po posjeti i zanimanju javnosti nadmašila sva očekivanja i održavat će se tradicionalno na ovom malom, ali čarobnom otoku.

„Kada samo krenuli u pripremu ove naše jedinstvene božićne čarolije na Silbi, malo tko je vjerovao da ćemo je zaista uspjeti i realizirati, s ovako bogatom produkcijom i programima, dostojnim adventskih manifestacija u velikim gradovima širom Hrvatske. Još je veća sumnja bila vezana za posjetitelje, a njih je zaista bilo iznad očekivanja i to tijekom svih deset dana koliko je trajala naša manifestacija SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI“, s oduševljenjem ističe Aleksandar Kovačević, renomirani hrvatski producent i autor poznatog, dugotrajnog projekta za očuvanje hrvatske nematerijalne baštne „SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ“.

„Poseban je doživljaj bio svakoga dana dočekivati katamaran koji je na Silbu pristizao iz Zadra prepun turista, kao i u špici ljetne turističke sezone. Ovim su projektom svi volonteri uključeni u ovu inicijativu, Kristijan Lopac sa svojim timom i žiteljima otoka Siba, ponajprije članicama Mjesnog odbora Silbe i inicijativom Silba u srcu, uz podršku Turističke zajednice Silbe dokazali da se sve može, kad se SVI zaJEDNO okupe oko dobre ideje i kada cijela ekipa ide za srcem,“ zaključio je Kovačević, koji je producirao sve adventske sadržaje na Silbi zajedno s Kristijanom Lopcem i oživio ovaj dalmatinski otok u zimskom periodu, uz pregršt zabavnih, kulturno-umjetičkih i edukativnih sadržaja za sve generacije.

Podsjetimo, ovu je sjajnu i jedinstvenu manifestaciju na Silbi svojim pokroviteljstvom podržala i Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, a u projekt su se volonterski uključili i Pokret otoka i Otočni sabor.

Daljnje aktivnosti vrijednih volontera i kreativaca sa Silbe, koji zasigurno neće stati samo na ovoj sjajnoj manifestaciji redovito možete pratiti na fb stranici Silba u srcu.

Među mnogima koji se također diče svojom ljepotom i turističkim potencijalom sakrio se i raj na zemlji otok Silba. Iz mora zapadno od Zadra viri ovih 14 kilometara kvadratnih što skrivaju prizore za koje mislimo da ih moramo tražiti po svijetu, a jednostavnim pregledavanjem YouTube videa brzo ćete se uvjeriti da čarobno mjesto imamo baš u blizini…

Silbu nazivaju i ‘vratima Dalmacije’, a otok je to pješaka, jer su za sva vremena na Silbi zabranjeni automobili pa čak i motocikli, a ljeti čak i bicikli. Nije to razlog za pritužbu stanovnika i turista, štoviše – tko od nas nakratko ne bi pobjegao iz svakodnevne gužve i prošetao stranom magičnog otoka, od kojih je jedna duga svega 700 metara!

Najčitanije