13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

U Dalmaciju stižu jugo, bura i kiša

U Dalmaciju stižu jugo, bura i kiša, a jaki i olujni udari vjetra tek nas oćekuje

Jugo – Foto Ante Cizmic/Cropix

Jugo i bura u Dalmaciji

Promjenljivo, najprije uz jugo, poslijepodne sve jaču buru, bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će također ponegdje biti i obilnije kiše. Temperatura zraka ujutro najniža od 13 do 18 °C, a tijekom dana najviša od 20 do 25 °C.

Podjednako relativno toplo bit će još tokom petka i na jugu Hrvatske, gdje će puhati jugo, često umjereno, gdjegod i jako, a navečer će okretati na istočnjak i buru. Pljuskova i grmljavina bit će već poslijepodne, te osobito kasno navečer.

I u prvom dijelu subote na južnom i dijelu srednjeg Jadrana još će biti nestabilno, a uzduž cijele obale i prilično vjetrovito, uz buru i tramontanu, često jake, ponegdje na udare i olujne.

Poslijepodne slijedi daljnja stabilizacija vremena i smirivanje vjetra pa će od nedjelje do utorka biti većinom suho i djelomice sunčano, ali ne i odviše toplo, uglavnom uz buru i maestral. S jačanjem juga tijekom utorka povećava se vjerojatnost za ponovno češću kišu sredinom tjedna.

I na kopnu će jutra od subote biti hladnija od onih u četvrtak i petak, pri tlu i uz mjestimičan slab mraz, osobito u gorju, a i magla će biti česta, iako ne i dugotrajna.

Uz djelomice sunčano vrijeme poslijepodnevna će temperatura biti viša od one u petak, ali ne i iznadprosječno visoka kao u četvrtak. Malo kiše može pasti samo ponegdje, uglavnom u gorju, istočnoj Hrvatskoj te osobito u subotu u unutrašnjosti Dalmacije i Konavlima.

Najčitanije