15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bizarna smrt – vozio u rikverc pregazio turiste…

Konavle

Teška prometna nesreća dogodila se  u 12.40 sati na parkiralištu ispred Konavoskih dvora, gdje je turistički autobus dubrovačkih registarskih oznaka pregazio dvoje pješaka, državljane SAD-a i usmrtio ih.

Autobus je pregazio muškarca (68) i ženu (71), vozeći unatrag. 43-godišnji vozač, državljanin RH, na parkiralištu je vozio u rikverc i čini se nije primijetio ljude koji su se nalazili iza njega.

Uslijed udara, oboje stranih državljana smrtno je stradalo. Okolnosti nesreće utvrdit će očevid koji je vodio državni odvjetnik.

Neslužbeno se doznaje da su žrtve bizarne nesreće turisti iz američke savezne države Utah koji su u posjet Dubrovniku i okolici doplovili na krstarenju.Stradali muškarac (68) na putovanju je bio sa suprugom, dok je 71-godišnja žena na put krenula sa kćerkom.

O eventualnim sankcijama za vozača turističkog autobusa koji je goste iz Gruža prevezao na kobni izlet do Konavoskih dvora ne može se govoriti sve dok ne budu poznati rezultati vještačenja kojim će se utvrditi pojedinosti tragedije. Zasad je poznato tek da 43-godišnjak prigodom naleta autobusom na dvoje Amerikanaca nije bio pod utjecajem alkohola, te da se radi o iskusnom vozaču.

Najčitanije