BiH otvorila novi granični prelaz, poziva Hrvatsku da obnovi prelaz Brgat kod Dubrovnika

GP Ivanica

Savremeno uređeni granični prijelaz između BiH i Hrvatske u mjestu Ivanici koji povezuje s područjem Dubrovnika svečano je otvoren u utorak te bi trebao pridonijeti smanjenju velikih gužvi koje su zabilježene tijekom ove ljetne sezone.

 Za izgradnju novog graničnog prijelaza koji ima četiri trake i najmoderniju infrastrukturu, što uključuje i mogućnost izvoza poljoprivrednih proizvoda iz BiH u RH uložena su dva milijuna maraka (oko milijun eura). Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje (UINO) Miro Džakula kazao je kako očekuje od Hrvatske osuvremenjivanje graničnog prijelaza Brgat s dubrovačke strane čime bi se ubrzao prijelaz granice.

“U BiH smo završili prvi, očekujemo da će Republika Hrvatska napraviti na Brgatu granični prijelaz makar ovakvog kapaciteta kao što je Ivanica i da ćemo time ubrzati protok ljudi i dobara te pospješiti suradnju”, rekao je Džakula.
Vrpcu je na svečanosti novoizgrađenog obnovljenog prijelaza prerezao predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izrazivši nadu da će BiH znati iskoristiti potencijale blizine Dubrovnika.
“Dubrovnik je najznačajnije turističko središte u Europi, a bojim se da mi tu blizinu Dubrovnika ne koristimo. Za razvoj ovog kraja BiH možemo učiniti puno više”, rekao je Čović. Gradonačelnik Dubrovnika Matko Franković ocijenio je životno važnim uspostavljanje bolje komunikacije s Ivanicom i Trebinjem.

Tokom ljetne sezone, naročito vikendom, zabilježene su kilometarske kolone vozila na graničnome prijelazu Ivanica, odnosno Brgat. Na prijelaz se čekalo čak i do tri sata.

/Hina/

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.