17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Beogradu očekuju više od 100.000 turista za doček Nove godine

Nova-godina u Beogradu-svecano-osvetljenje
Nova-godina u Beogradu-svecano-osvetljenje

Za ovogodišnji doček Nove godine u Beogradu očekuje se oko 100.000 turista, od čega će Slovenaca sigurno biti 15-20 odsto, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je u poseti Ljubljani, a Tanjugu je rekao da je posetu prestonici Slovenije iskoristio kako bi dao nekoliko intervjua slovenačkim medijima i na taj način predstavio novogodišnji program Beograda.

“Bilo nam je veoma važno da predstavimo naš novogodišnji program, ko će sve pevati, šta sve nudimo od programa, kao i da Slovencima pojasnimo zašto je dobro posetiti Beograd”, rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd, odmah pošto je objavljeno ko će sve učestvovati za doček Nove godine, pokrenuo televizijsku i internet kampanju u osam zemalja regiona, u okviru koje se turisti iz regiona pozivaju da dođu u Beograd.

“Nama je to važno, jer je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu. Mi ove godine imamo 14 odsto više turista, 11 odsto više noćenja nego prosle godine i veoma je važno da budemo aktivni i pozivamo naše goste da dođu kako bi ostavili novac u Beogradu i kako bi Beograd zarađivao sve više i više para”, naglasio je Vesić.

On je naveo da je zadovoljan jer je odziv slovenačkih medija bio odličan, kao i da je interesovanje za Beograd “očigledno jako veliko”.

Vesić je najavio da je u planu da se sledeće godine u gradovima širom regiona organizuju konferencije za štampu kako bi kampanja za doček Nove godine u Beogradu bila još bolja.

/ Tanjug/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije