3 C
Kotor

Slušaj online radio

Avio veza između Crne Gore i Finske dobra za turizam

Turizam
Potpisivanje ugovora između Montenegro Airlinesa (MA) i Apollo Part of Der Touristik Nordic, kojim se prvi put uspostavila čarter linija između Crne Gore i Finske, mnogo znači za turizam obje zemlje, ocijenio je finski ambasador Pertti Ikonen.

Ikonen, koji je ambasador Finske u Srbiji, akreditovan za Crnu Goru i Makedoniju, kazao je da se tom saradnjom nude velike mogućnosti.

“More i planine Crne Gore su toliko različiti od onoga što imamo mi u Finskoj. Naravno, želio bih da narod Crne Gore posjeti moju zemlju sa jednako veličanstvenom prirodom koja se dosta razlikuje od vaše. Na primjer, mi imamo ponoćno sunce, Lapland sa brojnim atrakcijama, kao i auroru borealis – polarnu svjetlost”, rekao je Ikonen za časopis MA, Luxury Inflight.

On je, odgovarajući na pitanje gdje vidi mogućnost razvoja buduće saradnje odnosno avio povezanosti Crne Gore i Finske, kazao da Crna Gora napreduje brzo i efikasno u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom (EU).

“Ovaj proces je već približio Crnu Goru i Finsku, a kada Crna Gora postane punopravna članica EU nadamo se da će biti više putovanja i da će se povećati razmjena studenata između naše dvije zemlje. Ovo će biti od koristi za obje zemlje na više načina”, smatra Ikonen.

On je, govoreći o svojim utiscima o posjeti Crnoj Gori, kazao da je redovno posjećuje svakog drugog mjeseca.

“To je razlog zbog kojeg već imam veliki broj prijatelja i puno toga sam već vidio i doživio. Skijao sam na Durmitoru. Djeca iz Kotora su predstavljala Finsku u Crnoj Gori na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope koje se prenosilo na nacionalnoj televiziji. To je bilo posebno iskustvo za mene kao ambasadora. Mladi su naša budućnost”, naveo je Ikonen.

On je rekao da bi preporučio svojim državljanima da ne propuste prilikom posjete Crnoj Gori more, sunce i plaže.

“I planine kao što je Durmitor, takođe, treba uključiti u program. Što se tiče kuhinje, crnogorska morska hrana i sjajna vina su nešto što se mora probati”, dodao je Ikonen.

Najčitanije