20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Zakup Kraljičine plaže – Royal grupa i dalje čeka

Kraljičina plaža
Kraljičina plaža

Javno preduzeće Morsko dobro iz Budve intenzivno pregovara sa kompanijom Royal grupom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o usklađivanju ugovora o dugoročnom zakupu Kraljičine plaže, koja se nalazi između Opština Bar i Budva.

“Na osnovu zaduženja Vlade Crne Gore, naše Javno preduzeće u dužem periodu realizuje aktivnosti vezane za pregovore sa inoinvestitorom Rojal grupom o ugovoru o zakupu morskog dobra na lokalitetu Dubovica na granici opština Budva i Bar. Predmet ugovora je dugoročan zakup prostora u zoni morskog dobra, uključujici i plažu Perčin Kraljeva plaža sa zapadne strane Rta Čanj, Rt Kotrobanja, odnosno morskog dobra uz zemljišni kompleks u zaleđu koji je ovaj investitor kupio od Opština Bar i Budva.

U pitanju je dugoročan ugovor koji ce saglasno Zakonu o državnoj imovini biti potpisan nakon što na njega da saglasnost Skupština Crne Gore”, kazao je Dnevnim novinama direktor Morskog dobra Rajko Barović.

U posljednje vrijeme u medijima se spekuliše ko je stvarni investitor koji želi da kupi zemljište na Dubovici. Uvidom u Centralnogi registar privrednih subjekata Crne Gore vidi se da je kod nas registrovano Društvo sa ograničenom odgovornošću “Queens beach development company” u Podgorici, koje je kćerka firma Royal grupe.

Kompanija Royal grupa pripada kraljevskoj porodici iz Abu Dabija i oni čekaju da se konačno riješi priča oko Kraljičine plaže. Od odluke crnogorskog parlamenta zavisi da li će Rojal grupa na prostoru Kraljičine plaže sagraditi ekskluzivni turistički kompleks.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije