Zadarski barkajol časnim sestrama ne naplaćuje vožnju

Barkajol
Barkajol

Zadarski barkajol Karlo nema baš puno posla otkad su trajekti otišli u Gaženicu. Otišli trajekti, olakšali i džepovi, kaže Karlo dok je njegova barka pristajala uz Đigu. A u barci – jedna jedina putnica i to benediktinka. Dok smo počeli fotografirati taj nesvakidašnji prizor, časna sestra počela je negodovati, no Karlo ju je umirio rekavši da se ne brine, jer da će slika izići samo u novinama.

– A dobro onda, reče benediktinka na naše veliko iznenađenje. Fotografirali smo dalje, a barkajol kao pravi profesionalac uputio je časnu neka ga uhvati za ruku da ne pala dok izlazi i da obvezno pogleda u mobitel kojim smo željeli napraviti lijepu fotografiju njih dvoje. Poslušna benediktinka napravila je što joj je Karlo rekao i tako su nastale, jučer oko podne, ove fotografije.

Dok smo s Karlom plovili prema Poluotoku, ispričao nam je kako časnim sestrama, svećenicima, policajcima i lučkim kapetanima ne naplaćuje vožnju. To je tradicija zadarskih barkajola, kaže.

Ni u ovoj tradiciji nema novinara. Šteta.

www.zadarskilist.hr

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.