15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Zadar – Otvoren „Tuna & Sushi festival“

„Tuna & Sushi festival“
„Tuna & Sushi festival“ – Photo Zadarski list

Posebnim programom demonstracije obrade tune i izrade suhija dvojice japanskih kuhara i sushi majstora gospode Amano i Sato, te pratnju tradicionalne bubnjarske Wa-daiko grupe Kiyo-Kito Taiko, u petak navečer u najpoznatijem zadarskom ribljem restoranu Foša otvoren je prvi Tuna & Sushi Festival u Hrvatskoj. Na ovom atraktivnom festivalu gostuju veleposlanik Japana Keiji Ide, kao i veleposlanici Francuske, Južne Koreje i Australije, gospodarstvenici japanskih kompanija, te predstavnici turističkih tvrtki s emitivnih dalekoistočnih tržišta.

– Izuzetno smo zahvalni Zadru i Hrvatskoj na izvozu vrlo ukusnih tuna u Japan gdje naši državljani u njima posebno uživaju. Sada ljudi u Zadru također mogu uživati u japanskoj hrani i kuhinji. Vaš grad je divan i strašno nam je drago što se festival održava baš ovdje – rekao je veleposlanik Japana Keiji Ide navodeći kako se svake godine u Japan izveze više stotina tona tuna iz Hrvatske.

japanci
Zadar – Otvoren „Tuna & Sushi festival“

Ovaj atraktivni festival održava se do nedjelje 25. siječnja u sklopu projekta „Hrvatska 365“, u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra, te potporu Ministarstva turizma RH i Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj. Na festivalu su gostovali i ministar turizma Darko Lorencin, predstavnici Ministarstva turizma RH, predstavnici Grada Zadra i Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru te brojni gospodarstvenici.

Festival će se nastaviti u subotu na Narodnom trgu gdje će biti priređena prezentacija pripreme tune i sushija na tradicionalni japanski način. Cijeli događaj na Narodnom trgu bit će humanitarnog karaktera, pa će tako djeca iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije, među kojima i naši mladi poznati plivači Jurica Milin i Lucija Mijolović, uz simboličan iznos od 10 kuna, prodavati pribor za jelo s kojim će svi zainteresirani moći degustirati tuna i sushi specijalitete.

Cijeli događaj će, uz hrvatske medije, popratiti i nacionalna japanska televizija NHK te japanski mediji stacionirani u Europi.

Zadar - Otvoren „Tuna & Sushi festival“
Zadar – Otvoren „Tuna & Sushi festival“

 

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije