Zadar – kruzerima stiglo sedam hiljada turista

Zadra – kruzer – foto Zadraski list

Udarni dan ovogodišnje kruzing sezone u Zadru je danas petak, 2.juna, kada su tri velika kruzera istovremeno stigli u Zadar, u grad se slilo rekordnih sedam hiljada turista. Prvo je u sedam sati ujutro u Gaženicu ulovio kruzer “Briliance of the seas” tvrtke Royal Caribbean sa 2500 putnika, a dva sata kasnije Aidablue u vlasništvu kompanije Aida cruises.

Tim brodom stiže 2050 putnika. Istovremeno, u gradsku je luku uplovio najveći brod za kružna putovanja koji će ove godina pristati u Zadru, MSC Sinfonia sa rekordnih 2679 putnika. Bit će to, ujedno, i jedini ovogodišnji dolazak tog kruzera. Svi brodovi iz Zadra isplovljavaju u večernjim satima,  u gradu je turistička gužva kao u samoj špici sezone.

1 komentar

  1. Mještani i ostali lijepo su se izležavali na suncu na ostrvu Lastavica, u tišini podno utvrde Mamula u Boki, kadli ono – tri mega-kruzera pristadoše u blizini Lastavice i tisuće i tisuće turista nagrnuše na Lastavicu da vide muzej i to čudo od planirane novokomponirane turističke atrakcije. Ostrvo je, normalno, pod teretom stampeda turista – potonulo. Rijetki su se spasili držeći se za češke luft-madrace…

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.