8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Za Plavu vrpcu Vjesnika nominiran EmergenSea

EMERGENSEA
EMERGENSEA

Na prijedlog Središnjice traganja i spašavanja, ove su godine za Plavu vrpcu Jadrana nominirana 2 skipera EmergenSea mreže.

Prva nominacija:

Tomislav Margaretić iz Baze Dubrovnik, zajedno sa svojim kolegom Tonijem Knegom, nominiran je zbog spašavanja 5 kajakaša koje je jugo bacilo na stijene otoka Kalamote (Koločep). U vrlo hrabrom pothvatu Tomislav je plivajući po vrlo visokim valovima, jednog po jednog unesrećenog sigurno dovukao na palubu plovila EmergenSea. U akciji su osim dvojice djelatnika službe EmergenSea sudjelovali još i Lučka kapetanija Dubrovnik te brod Danče. Tomislav je na kraju akcije spašavanja i povodom nominacije izjavio: „Iako sam nominiran ja, s obzirom na to da sam skakao u more, zasluge za ovo uspješno spašavanje imaju svi koji su u njemu sudjelovali!”

Druga nominacija:

Za Plavu vrpcu Vjesnika nominaciju je dobio i Stanislav Sumić koji je po vrlo teškim vremenskim uvjetima, u situaciji kad je i sam bio ugrožen, spasio šestero djece i šestero odraslih od sigurnog utapanja. Iako je njegov kolega na poslu u momentu poziva za pomoć zadobio povredu puknuća tetive na mišiću noge, Stanislav je uspio sanirati svoju situaciju te se sam odazvao pozivu u momentu kad su sva plovila SAR-a i pomorske policije bila zauzeta te za unesrećene osim njega nije bilo opcije. Uz koordinaciju Središnjice traganja i spašavanja te EmergenSea Call centra, svih 12 putnika spašeno je, zajedno s plovilom, u filmskom završetku.

Proglašenje pobjednika između 6 nominacija održat će se u Dubrovniku 6. 12. 2015. godine.

Najčitanije