Vlada prodaje jahtu “Jadranka” koja je 1977. napravljena za Josipa Broza Tita

Jadranka suvi vez

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o stanju jahte “Jadranka” koja je za potrebe predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita izgrađena 1977. godine u brodogradilištu u Kraljevici, Republika Hrvatska.

„Vlada je oglasila brod suvišnim za potrebe državnih organa Crne Gore i zadužila Ministarstvo odbrane da, u skladu sa Zakonom o državnoj imovini, a na osnovu procjene sudskog vještaka, jahtu “Jadranka” ponudi na prodaju putem javnog oglašavanja po početnoj cijeni od 80 hiljada eura koliko iznosi procjena vještaka”, navodi se u saopštenju.

U slučaju neuspješne prodaje jahte “Jadranka” putem javnog oglašavanja, kako se dodaje, Ministarstvo odbrane je zaduženo da formira komisiju koja će odrediti vrste metalnih i drugih sirovina koje se mogu dobiti od broda i početne pojedinačne cijene dobijenih metalnih i drugih sirovina, u skladu sa cijenama na tržištu i brod ponuditi na prodaju kao dotrajalu – otpadnu jahtu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.