17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Uspješno odsukan trajekt ‘Vladimir Nazor’

Trajekt "vladimir Nazor"
Trajekt “vladimir Nazor”

Nakon što je u petak, 9. januara 2015. na redovnoj liniji Mali Lošinj – Zadar, došlo je do nasukavanja trajekta „Vladimir Nadzor“ na hrid Hripa ispred pristaništa na otoku Premuda, brod je nešto prije ponoći vlastitim pogonom i uz asistenciju Jadrolinijinog trajekta „Sis“ uspješno odsukan i privezan u u pristaništu Krijal na otoku Premuda.

Na brodu je u trenutku nasukavanja bilo ukupno 25 putnika, 13 članova posade, dva kamiona, tri osobna vozila i jedno motorno vozilo. Među putnicima i posadom nema ozlijeđenih, a došlo je do oštećenja jednog osobnog  vozila. Trajektu su oštećena dva tanka, a spriječen je daljnji prodor vode u brod. Jadrolinijin katamaran „Silba“ stigao je na lokaciju nasukavanja i ondje preuzeo putnike, a vozila su sigurno i bez oštećenja prebačena na brod  „Sis“ koji ih je prevezao u luku Zadar, gdje će ih preuzeti vlasnici.

Prilikom odsukanja nije došlo do zagađenja mora, a nakon pregleda Lučke kapetanije, Hrvatskog registra brodova i Inspekcije sigurnosti plovidbe, trajekt „Vladimir Nazor“ bit će poslan u remontno brodogradilište.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije