Film – “Ulcinjska solana kao ekoturistička destinacija”

Solana Ulcinj
Solana Ulcinj

Kratki dokumentarni film “Ulcinjska solana kao ekoturistička destinacija” je za potrebe Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), snimljen uz podršku Partnerskog fonda za ugrožene ekosisteme, a sve u cilju što bolje promocije prirodnog bogatstva ovog ptičijeg raja. Ovaj dokumentarac autora Gregora Šubica i Kawka Production sadržao je najbolje argumente CZIP-a u kampanji za zaštitu ovog područja, posebno u dobijanju podrške međunarodnih institucija, ambasada i organizacija za zaštitu prirode. Zahvaljujući njemu rješavanje problema Ulcinjske solane postao je uslov Evropske Unije za nastavak daljih pregovora sa Crnom Gorom.

Ljepote Ulcinjske solane našle su se u užem krugu takmičenja na 6. Međunarodnom festivalu zelene kulture “Green Fest” u rekordnoj konkurenciji prijavljenih 695 filmova iz 89 država. Najbolji filmovi iz kategorije amaterskog i kratkog filma među kojima je i film o Ulcinjskoj solani biće prikazani 18-20. novembra, u Domu omladine Beograda.

U maju 2015. godine Festival je prošao akreditaciju i dobio oznaku EFFE (Europe for Festivals Festivals for Europe) za kvalitet manifestacije i značaj na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. EFFE je projekat Evropske komisije za razvoj evropske platforme za festivale iniciran od strane Evropske asocijacije festivala.

Pogledajte film

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.