16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Film – “Ulcinjska solana kao ekoturistička destinacija”

Solana Ulcinj
Solana Ulcinj

Kratki dokumentarni film “Ulcinjska solana kao ekoturistička destinacija” je za potrebe Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), snimljen uz podršku Partnerskog fonda za ugrožene ekosisteme, a sve u cilju što bolje promocije prirodnog bogatstva ovog ptičijeg raja. Ovaj dokumentarac autora Gregora Šubica i Kawka Production sadržao je najbolje argumente CZIP-a u kampanji za zaštitu ovog područja, posebno u dobijanju podrške međunarodnih institucija, ambasada i organizacija za zaštitu prirode. Zahvaljujući njemu rješavanje problema Ulcinjske solane postao je uslov Evropske Unije za nastavak daljih pregovora sa Crnom Gorom.

Ljepote Ulcinjske solane našle su se u užem krugu takmičenja na 6. Međunarodnom festivalu zelene kulture “Green Fest” u rekordnoj konkurenciji prijavljenih 695 filmova iz 89 država. Najbolji filmovi iz kategorije amaterskog i kratkog filma među kojima je i film o Ulcinjskoj solani biće prikazani 18-20. novembra, u Domu omladine Beograda.

U maju 2015. godine Festival je prošao akreditaciju i dobio oznaku EFFE (Europe for Festivals Festivals for Europe) za kvalitet manifestacije i značaj na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. EFFE je projekat Evropske komisije za razvoj evropske platforme za festivale iniciran od strane Evropske asocijacije festivala.

Pogledajte film

Najčitanije