16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ulcinj – Novi vjetrovi na solani

Solana Ulcinj
Solana Ulcinj

Petak, 13.mart 2015.god. bi mogao označiti prekretnicu u odnosu državnih vlasti prema prostoru Solane Ulcinj, kazali su zvaničnici i diplomate, koji su se tog dana u organizaciji Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), okupili na tom prostoru.

Na Solani su boravili visoki funkcioneri Ministarstva održivog razvoja i turizma Daliborka Pejović, Ivana Vojinović i Sanja Lješković-Mitrović, čelnici opštine Ulcinj na čelu sa predsjednikom Fatmirom Đekom, direktorka TO Zana Sarvan, ambasador Aleksandar Andrija Pejović, koji je i državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač sa EU, ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Štajnaker, te predstavnici Javnog preduzeća za uzgoj i zaštitu divljači Ulcinj i Stečajne uprave solane “Bajo Sekulić”.

Zaključeno je da treba preduzeti niz koraka kako bi se taj prostor kao dio identiteta ove zajednice sačuvao od degradacije i zaštitile njegove vrijednosti, te spriječio lov.

Pejovićeva je saopštila da će Vlada uskoro izdvojiti oko 200 hiljada eura kako bi se popravile pumpe i stavile u rad, te platio dug za struju.

PUP Ulcinja, koji je u finalnoj fazi, odredio je ovaj prostor za proizvodnju soli i mjesto posmatranja ptica.

Solana-Ulcinj
Solana-Ulcinj

Najčitanije