15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Turistički brod sa 84 putnika potonuo kod Antalye

Turistički brod „Kurt-C” sa 84 putnika prevrnuo se i potonuo na dvije nautičke milje od marine Antalya u Turskoj.

Brod je bio na krstarenju u blizini turske obale, ali ga je zadesila jaka kiša i snažnim vjetrovima nakon napuštanja marine. Loše vrijeme prisililo je posadu da promijeni smjer i pokuša vratiti brod na rivu, no brod se prevrnuo i potonuo. Svi putnici su završili u moru, no većinu su spasile obližnje jahte, brodovi Obalne straže i ribari. Lokalne vlasti uspjele su spasiti 73 ljudi, no nažalost još devet nedostaje. Operacija traganja i spašavanja još je u tijeku.

Srećom svi putnici su nosili prsluke za spašavanje za vrijeme nesreće. Zahvaljujući tome velik broj putnika je spašen nakon prevrtanja broda. Lokalne vlasti su i dalje u potrazi za ljudima koji nedostaju, a upućeni su i ronioci da pregledaju prevrnuti brod.

Mnogi od spašenih ljudi odvedeni su u bolnicu s ozljedama, ali prema lokalnim medijima nitko nije životno ugrožen. Istraga o uzroku nesreće je u tijeku.

Turistički brod „Kurt-C” pod turskom zastavom dugačak je 24 metra, širok 6 metara i ima maksimalni gaz od 2,5 metra. Bruto tonaža broda je 77 BRT. Brodom su upravljala tri člana posade, a ima kapacitet za 100 putnika.

Najčitanije