13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Turci potopili tenk da privuku ronioce

Potoplili tenk

U turskoj Antaliji potopljen je tenk kako bi služio roniocima kao atrakcija.

Radi se o tenku američke proizvodnje koji je služio u turskoj vojsci, a proizveden je 1960. godine. Inače, sam po sebi ovaj tenk izgleda zaista impresivno i na suhom, a masa od 45 tona čelika pod vodom doima se još većom i roniocima će zasigurno postati omiljena lokacija.

Za sada je tenk potopljen na dubinu od samo pet metara blizu jednog resorta u gradskoj marini u turskoj provinciji Antalija, a čim vremenski uvjeti dopuste premjestit će ga malo dalje na dubinu od 20 metara. Tako će novu podvodnu atrakciju uskoro dobiti obližnji otok Güvercin, a turistički djelatnici ove pokrajine očekuju da će tenk pod vodom privući mnoge ronioce i produžiti turističku sezonu na cijelu godinu. Tvrde da je tenk dobro služio vojsci, a sada je red da služi roniocima i stanovnicima podmorja, što je ipak mnogo plemenitija namjena ove čelične grdosije.

Guverner Antalije Münir Karaoğlu izjavio je kako je projekt potapanja tenka u svrhu privlačenja ronilaca jedan od najvažnijih turističkih projekata u ovoj pokrajini i upravo takvim projektima, usmjerenim prema roniocima, produžit će turističku sezonu i podići kvalitetu gostiju na obali.

www.scubalife.hr

Najčitanije