15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Trofejna glava na “Lagano-Lagano” način

Domagoj Grkeš
Domagoj Grkeš

Dubrovčanin Domagoj Grkeš, sportski ribolovac i zaljubljenik (da ne kažem ovisnik) u more i nove tehnike pristigle sa Dalekog istoka počastio je i sebe i nas nesvakidašnjim ulovom kapitalne kirnje bjelice.

Riba od 12 kilograma već sama po sebi zaslužuje respekt i divljenje, a sam trofej dobiva još na “težini” kad se uzme u obzir kakvom laganom opremom je ulov realiziran.

Lagani kvalitetan štap, mala i moćna rola, tanka PE1 upredenica i fluocarbonski predvez od 0,33mm u njegovim rukama ubojiti su set koji nam svima dokazuje da je sve moguće i izvedivo. Samom majstorijom pronašao je ribu i ulovio je, a sami dril bio je spoj dosadašnjeg iskustva, adrenalinskih šokova i konačno euforije.

Domagoj Grkeš - ulov kernja
Domagoj Grkeš – ulov kernja

Tipično za ovu vrstu je da voli pjeskoviti kamenjar, a dovoljan joj je skalin od 30 cm da se tu sakrije i vreba, a često su na skroz otvorenim terenima daleko od svoje rupe, što je stvarno tipično baš za bjelicu.

Svojom težinom od 12 kila svakako spada u kapitalne primjerke svoje vrste, i postale su jako rijetke, skoro mi je bilo pa žao što se ulovio ovako krasan kirnjun.

Kernja
Kernja

Bravo Domagoj! Pravi lagano-lagano!

tekst i fotografije Domagoj Grkeš

Najčitanije