17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Trajekt se snažno zabio u betonski lukobran, dramatične snimke prikazuju trenutak udara

Trajekt

Petero ljudi, od 13 ozlijeđenih osoba, hitno je prevezeno u bolnicu nakon što se ogroman trajekt u petak u večernjim satima zabio u betonski lukobran u Puerto de la Luzu na španjolskom otoku Gran Canaria, piše The Sun.

Na dramatičnoj snimci koja se proširila internetom vidljivo je kako se trajekt zabija u betonsku barijeru, a užasnuti se putnici spuštaju s broda u pratnji osoblja, prenosi Jutarnji list.

Uzrok nesreće bio je kvar koji je izazvao “nestanak električne energije”, otkrio je glasnogovornik tvrke Naviera Armas u čijem je posjedu taj brod, koji je prema Tenerifima krenuo sa 140 putnika i 30 članova posade te većim brojem vozila..

Uz veliku materijalnu štetu koja je nastala na samom brodu, ali i u luci, nastao je i veliki ekološki proble: procjenjuje se da je u more nakon nesreće isteklo gotovo 200.000 litara goriva.

Regionalna vlada pokrenula je izvanredne mjere kako bi očistila i stavila pod kontrolu tri kilometara dugu naftnu mrlju.

Snimke koje su procurile na društvenim mrežama prikazuju scene iz unutrašnjosti broda na kojima je vidljivo kako se bijesni putnici svađaju s posadom koja ih pokušava umiriti, prenosi Jutarnji.

Najčitanije