Titov Galeb ide u koncesiju

Galeb
Galeb

Riječka Gradska uprava raspisala je natječaj za 30-godišnju koncesiju za gospodarsko korištenje Galeba, negdašnjega Titova broda koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske.

Kako su saopštili z Gradske uprave, procijenjena vrijednost koncesije za 30 godina je 10,3 miliona eura. Prema studiji opravdanosti davanja koncesije, koncesionar na Galebu treba osigurati muzejski prostor površine 507,10 četvornih metara, rekreacijski centar, hostelski i hotelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar.

Sve radove na uređenju broda za njegovo gospodarsko korištenje treba obaviti koncesionar o svojemu trošku bez mogućnosti povrata uloženog novca.

Radovi moraju biti u skladu s uvjetima i uz suglasnost Konzervatorskog odjela u Rijeci, mjerodavnog tijela Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a projekt uređenja treba dati na odobrenje gradu Rijeci.

Brod će biti na vezu na Riječkom lukobranu, natječaj je otvoren do 24. marta 2015., a kriterij za odabir ponude bit će najpovoljnija ponuda.

Brod Galeb, na temelju rješenja Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. juna 2006., pripada kulturnom dobru te je od 2011. pod trajnom zaštitom u skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Izvorwww.slobodnadalmacija.hr
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.