Tematske plaže

Hrvatska uvodi tematske plaže, novu turističku kategoriju čiji je cilj rasteretiti postojeća kupališta, ali i poslati jasnu poruku gostima o resursima kojima raspolažemo, najavio je hrvatski ministar turizma Darko Lorencin, predstavivši novi Nacionalni program upravljanja i uređenja morskih plaža.

Svjesni smo kako ‘sunce i more’ trenutno predstavljaju osnovni turistički proizvod kojeg nudi hrvatski turizam svojim gostima. Bitno je za našu konkurentnost u tom smislu što više unaprijediti i raditi na kontinuiranom razvoju, a jedan od temeljenih nedostataka tog dijela naše ponude, kako potvrđuje i najnovije istraživanje Tomas 2014., još su uvijek nedovoljno uređene i opremljene plaže. Iz tog razloga Ministarstvo turizma je u saradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci pripremilo Nacionalni program upravljanja i uređenja morskih plaža, koji predstavlja osnovu za daljnji razvoj ovog proizvoda“, naglašava ministar Lorencin.

Projekat će trajati dvije godine, a hrvatske plaže podijeliće se u 14 kategorija, kako bi određene skupine gostiju prema svojim afinitetima i sadržajima mogle odabrati kupalište za sebe.

Ubuduće će se razlikovati plaže za porodice s djecom, urbane promenadne plaže, plaže sa zabavnim sadržajima za mlade, romantične plaže, plaže sa sportskim i rekreativnim sadržajima, plaže za surfere, ronilačke plaže, adrenalinske plaže, nudističke plaže, plaže za pse, party plaže, eko plaže, plaže kulture i hotelske plaže.

Koju će od ovih kategorija razvijati na svom području odlučit će svaka lokalna zajednica za sebe.

Projekt ne predviđa dodatne prostorne intervencije, istaknuto je na predstavljanju, već samo daje mogućnost da se postojeći kapaciteti dodatno urede, te da se na marketinški atraktivniji način predstave gostima.

Plaže po kategorijama

– plaže za porodice s djecom – urbane promenadne plaže – plaže sa zabavnim sadržajima za mlade – romantične plaže – plaže sa sportskim i rekreativnim sadržajima – plaže za surfere – ronilačke plaže – adrenalinske plaže – nudističke plaže – plaže za pse – party plaže – eko plaže – plaže kulture – hotelske plaže

Izvorwww.jutarnji.hr
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.