22 C
Kotor

Slušaj online radio

Talijanska policija Riječaninu zaplijenila tri tone ribe bez papira

Riba

Tri, od ukupno šest tona plave ribe izvezene iz Hrvatske u Italiju zaplijenila je policija u gradiću Mira nedaleko Venecije, nakon što je utvrđeno kako izvoznik, a riječ je o tvrtki Orada Adriatic u suvlasništvu poznatog riječkog poduzetnika Ivana Franolića, nije imao potrebnu izvoznu dokumentaciju.

Riba je na odredište krenula bez da je u pratećim papirima bilo navedeno gdje je ulovljena i gdje je utovarena u kamion, te je zbog toga njezina ispravnost dovedena u pitanje. Franolićeva tvrtka Orada Adriatic nedavno je otvorila novi pogon za preradu ribe, piše Telegram.

Sumnjivi teret otkriven je u subotu navečer u akciji talijanske policije koja je kamion s robom iz Hrvatske zaustavila ne bi li provjerila porijeklo deklariranog prehrambenog proizvoda. Međutim, u dokumentima koje je vozač pokazao policajcima, te veterinarskim i sanitarnim inspektorima, koji su također naknadno pozvani na teren, nije bilo svih podataka potrebnih za prodaju ribe u Italiji. Kako je Telegramu i potvrđeno u policijskom sjedištu u Miri dokumentacija je bila manjkava, a stanje u kojem se riba nalazila bilo je izrazito loše.

Direktor kompanije kaže da im se dogodila mala greška
“Dogodila nam se greška jer naš skladištar nije na sve kašete stavio deklaracije, već ih je istaknuo samo na paletama”, objašnjava što se dogodilo uvjeravajući kako je u pitanju obična tehnička pogreška. Na pitanje o upitnoj kvaliteti ribe odgovorio nam je kratko: “Nije točno da riba nije bila ispravna, jer je bila utovarena tog jutra”. Gdje je točno ulovljena nije nam potvrdio, odgovorivši tek da je riječ o plavoj ribi iz Hrvatske.
Međutim, predstavnik Udruženja poljoprivrednih proizvođača regije Veneto, Giovanni Pasquali pozdravljajući ovu akciju policije, otišao je čak toliko daleko da je ustvrdio kako je u pitanju organizirani kriminal kojim se potkopava legalna konkurencija među tvrtkama, te ugrožava zdravlje kupaca.

Najčitanije