17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Stopirana prodaja Luke Bar

Luka Bar

Savjet za privatizaciju i kapitalne investicijeje odlučio da poništi tender za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar, jer predloženi model privatizacije nije u interesu Crne Gore.

Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, je kazao da je na današnjoj sjednici Savjeta razmatran izvještaj Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima tendera za prodaju 30 odsto akcija Luke Bar, nakon čega je konstatovano da predloženi model nije u interesu Crne Gore, jer se njime ne ostvaruju osnovni ciljevi privatizacije.

„Ozbiljno smo se bavili analizom stanja u preduzeću i njegovim značajem za državu. Analizirali smo ponudu poljske kompanije OT Logistics i obavili konsultacije na više nivoa, nakon čega smo odlučili da se ne proda 30 odsto akcija Luke Bar, a samim tim i 51 odsto udjela u preduzeću Montecargo, čiju je kupovinu potencijalni kupac međusobno uslovio“, rekao je Nurković, prenosi Mina.

„Konkretni razlozi za neprihvatanje ponude su niska cijena i nedovoljne investicije, nejasan plan ponuđača po pitanju ostale imovine Luke, mogućnost da kupac u kratkom roku kupi još 21 odsto akcija i postane većinski vlasnik, nepostojanje koncesionog akta sa jasnim obavezama ponuđača, kao i nerazjašnjeni odnosi sa Barskom plovidbom, Marinom Bar i nekim drugim preduzećima“, naveo je Nurković.

Najčitanije