Spomenik kalafatu

kalafat
kalafat

Najstariji živući betinski kalafat, Ante Balin zvan Nijemac otkrio je spomenik kalafatu čime je svečano i službeno otvoren obnovljen Trg na Moru u Betini. – To je dječak koji u rukama drži brod i okrenut je prema portu gdje su betinske gajete – kratko je pojasnio pjesnik, Dinko Škevin čiji su stihovi uklesani u postolje spomenika koji je izradio akademski kipar Robert Jozić.

‘Od tri sina ča ih rodi mati jedan težak, a dva kalafati, zato judi istina je živa u Betini da i brukva pliva’, stihovi su pučkog pjesnika uklesani u spomenik postavljen na trgu koji je vizualno promijenio mjesto na bolje zadržavši kalafatsku dušu..

– Trg je fantastičan. Fantastično je opremljen i napravljen. Praktički je neprepoznatljiv. Kiša je malo omela program otvorenja, ali u jednom trenutku Bog nam se smilovao i poslao je dugu preko cijelog neba – ispričao nam je Škevin.

www.mok.hr

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.