3 C
Kotor

Slušaj online radio

Splićani krenuli u ribolov i brodom uplovili u epicentar potresa

Čiovo
Čiovo

Snažan potres uzdrmao je u petak nešto prije 14 sati područje Splita i ostatak Dalmacije, a građani su još uvijek pod dojmom neugodnog događaja koji je svima utjerao strah u kosti.

Cijeli dan prepričavali su se dojmovi, tko je gdje bio u tim trenucima, kome su kod kuće popucali zidovi, tko je panično odjurio po djecu u školu…

Nas se pak posebno dojmila priča mladog Splićanina koji se našao, ni više ni manje, nego – u epicentru potresa!

Ni ne sluteći da bi takvo iskustvo mogao upisati u svoj neformalni životopis, ovaj 31-godišnji pomorac po struci isplovio je svojim brodom u petak oko 11.30 sati u društvu prijatelja prema punti Čiova.

Krenuli su u ribolov, opušteno, kaže, uz koje pivo i ćakulu, a upravo pred Čiovom jedna je od njihovih omiljenih ‘štacija’ kada nemaju vremena za udaljenije ‘pošte’.

U 13.58 sati tako su se s brodom našli gotovo nad samim epicentrom potresa. Oko njih je bilo još nekoliko brodova, a kada je krenulo ‘tresti’ baš nikome nije bilo jasno što se događa.
– Odjednom se osjetila nekakva detonacija, ko da je pukla morska mina! Osjetili smo snažne vibracije, u čudu smo se pogledali, nije nam bilo jasno što se događa. Mislili smo da neko ‘čiketaje’ ribu, to je prvo što nam je palo napamet.

Pogledali smo oko sebe, shvatili smo da su i ljudi na okolnim brodovima jednako začuđeni kao i mi. Što se, ustvari, dogodilo, shvatili smo tek kada smo čuli na radiju koje je cijelo vrijeme bilo upaljeno – priča 31-godišnjak.

Je li se prepao, pitamo ga.

– U trenutku kada smo shvatili da je bila riječ o potresu već je sve bilo gotovo, a nije bilo vremena za strah jer smo se obojica odmah uhvatili mobitela i krenuli zvati svoje ‘na kopnu’ da čujemo jesu li dobro, je li sve u redu, što se uopće dogodilo, koliko je treslo…

Svakako, da smo bili svjesni o čemu je riječ, sigurno bi se i više prepali, kaže nam mladi Splićanin, očito još uvijek nesvjesan da ga je snašla morska ‘avantura’ koju nitko ne bi poželio, a uistinu rijetki su je i doživjeli.

www.slobodnadalmacija.hr

Najčitanije