13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Spašeni nakon što su pet mjeseci plutali na moru!

Jedrilica s dva člana posade i dva psa spašena je nakon što je više od pet mjeseci plutala na moru! Maleni brod uočila je posada kočarice s Tajvana, a ubrzo im je u pomoć priskočio i američki ratni brod Ashland.

Na malenoj jedrilici nalazile su se Jennifer Appel i Tasha Fuiaba koje su spašene na udaljenosti većoj od 1400 kilometara od Japana. Dvije žene i njihova dva psa na putovanje su krenule još na proljeće s Havaja, a nedugo nakon isplovljavanja pokvario im se motor.

Žene su smatrale kako će koristeći jedra uspjeti doći do svog odredišta, no ubrzo su shvatile kako prelazak takve udaljenosti neće biti moguć. Usprkos brojnim pozivima upomoć više od pet mjeseci plutale su Pacifikom, a niti jedan brod nije im prišao dovoljno blizu da čuje signal.

Unesrećene žene preživjele su samo zahvaljujući dobroj pripremi. Naime, na brodu su imale veće zalihe vode te zalihe hrane dovoljne za jednogodišnje putovanje. Video prvog kontakta s ljudima nakon pet mjeseci na otvorenom moru pogledajte u nastavku.

Najčitanije