16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Silba – mali otok s velikim srcem – kad se male ruke slože, sve se može!

Sinoćnjim božićnim koncertnim spektaklom sopranistice Antonele Malis i zadarskog tenora Ivana Dražovića svečano je otvoreno prvo izdanje jedinstvene adventske i turističke manifestacije “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” u kojoj će svi gosti otoka Silba zajedno s otočanima moći uživati sve do 1. januara 2017.!

„Nakon zajednički uloženog truda ljudi koji vjeruju da samo zaJEDNO možemo napraviti sve što poželimo, sinoć je dugo najavljivani i isčekivani Advent „SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI“ konačno otvorio svoja vrata!

Mnoštvo mještana i razni gosti došli su podržati inicijativu koja se konačno pretočila iz početne ideje u stvarnost, u pravu božićnu čaroliju! Svi prisutni imali su prilike uživati u prekrasnim izvedbama opernih arija sopranistice Antonele Malis i mladog zadarskog tenora Ivana Dražovića, na Adventskom trgu ispred škole, gdje se i zaplesalo.

Silba mještani
Silba mještani

Pozitivna energija i smijeh koji su kružili trgom svakako su bili najbolji dokaz da se sav uloženi trud ipak isplatio unatoč mnoštvu prepreka. Ovo je bio samo prvi od ukupno 10 dana koliko će trajati Advent na Silbi, gdje će svim zainteresiranima biti predstavljeni razni sadržaji, za svakoga po nešto!“ osvrnula se na sinoćnje veliko otvorenje Sara Lovrović, načelnica Mjesnog odbora Silbe koja je zajedno s članicama Mjesnog odbora Paulom Bolfan, Almom Kruško, Matildom Sindičić, Ivom Matulina te svim prijateljima inicijative Silba u Srcu, uz potporu Otočnog sabora i Turističke zajednice Silbe radila na organizaciji prve adventske manifestacije na Silbi.

Popularnost manifestacije „SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI“ kojoj je i predsjednica Republike Hrvatske dala pokroviteljstvo, iz dana u dan intrigira domaće medije ponajviše iz razloga što je utemeljena na volontreskom radu entuzijasta i otočana i bit će realizirana većim dijelom bez budgeta, a u sljedećih 10 dana ponudit će niz atraktivnih kulturno-umjetničkih programa i danonoćno feštanje na prekrasnoj Silbi! Svi sadržaji su besplatni, pa je uistinu za dobar provod na Silbi dovoljno ponijeti pozitivnu energiju i želju za zajedništvom.

Koncert otvorenja Antonela Malis-i Ivan Drazovic
Koncert otvorenja Antonela Malis-i Ivan Drazovic

 „Svakoga dana, na našem ćemo otoku sve naše goste i mještane uveseljavati  raznolikim i posebnim sadržajima. Tako već danas, na Badnjak kitimo 15 božićnih jelki, koje simboliziraju 15 dalmatinskih otoka i odašiljemo poruku koja nas je okupila – da naši otoci trebaju turistički živjeti i tijekom zimske sezone. Neka naša božićna čarolija na Silbi bude inspiracija da sljedećeg Božića ožive i drugi otoci!“ najavljuju Aleksandar Kovačević i Kristijan Lopac, volonteri i producenti iz agencije Idi za srcem koji su ujedno i producenti ovogodišnjeg, premijernog izdanja manifestacije  “Svi zaJEDNO za božićnu čaroliju na Silbi”.

Dan nakon simboličnog kićenja jelki, 26. prosinca, na Silbi će uslijediti povijesno-scenski  spektakl – biranje silbenskog kralja, posebnim događanjem kojim nakon punih 200 godina, organizatori oživljavaju tradiciju starog običaja na ovom otoku. Mnoge znatiželjnike zasigurno će privući i posebna verzija alke koja će se održati 27. decembra – Sibenska alka u karićima, a 30. prosinca započinje zimsko izdanje glazbeno-performerskog festivala Silba Vibra Fest kada će se na otoku okupniti brojni glazbeici i performeri i pretvoriti Silbu u meku glazbe i kulture!

Otok Silba
Otok Silba

Organizatori ove originalne božićne priče u kojoj sadržaji upravo zbog svoje dobre enrgije, originalnosti i kreativnosti progovaraju najrazličitijim ukusima posjetitelja, još jednom pozivaju sve ljude željne originalne božićne atmosfere da se upute na Silbu čim prije. Sve informacije o dolasku na otok, smještaju i druge detalje mogu potražiti na fbook stranici neprofitne inicijative Silba u srcu:

https://www.facebook.com/silbausrcu/

 

Najčitanije