16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Royal Caribbean odabrao Southampton za svoju matičnu luku u Velikoj Britaniji

Royal-Caribbean-Chooses-Southampton
Royal-Caribbean-Chooses-Southampton

Brodar Royal Caribbean International predstavio je sedmogodišnji ugovor s lukom Southampton prema kojem će njegov City Cruise Terminal postati službena matična luka u Velikoj Britaniji.

“Oduševljeni smo što možemo potvrditi da će luka Southampton biti službena matična luka Royal Caribbeana do 2023. godine”, rekao je direktor ABP Southampton, Alastair Welch,.

Sporazum također osigurava 7,9 milijuna dolara vrijedna ulaganja brodara, koja će pripremiti terminal za novu generaciju brodova kao što je nedavni dolazak kruzera „Harmony of the Seas”, a koja je do sada osiguravao Associated British Ports (ABP), vlasnik i operator od luke Southampton.

„Harmony of the Seas” od 227,000 bruto tona, najveći je brod za krstarenje na svijetu, koji se službeno pridružio floti svog vlasnika 12. svibnja u Saint Nazaireu u Francuskoj.

Brod za krstarenje će ploviti iz Southamptona na niz kratkih plovidbi u sjevernoj Europi, uključujući Rotterdam i Cherbourg, prije nego što zaplovi na svom inauguralnom putovanju 5. lipnja iz Barcelone u Španjolskoj.

Najčitanije