12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata s 30 veslačica oživljava krapanjsku tradiciju

Regata krapanj

Na Krapnju će se u utorak, 1. avgusta, održati 6. tradicionalna regata veslačica kojom se pokušava ispričati priča o ženama čija je priča do nedavno bila neispričana. Prije regate će se održati otvaranje izložbe o u uljari sv. Lovre, a nakon slijedi prigodni kulturni program.

– Priču o krapanjskim spužvarima, roniocima svi znaju i ispričana je puno puta. Priča o krapanjskoj ženi, o njihovom teškom životu ostala je neispričana i nepoznata široj javnosti do ove naše regate. Upravo ovom našom regatom želimo odati poštovanje i priznanje svim našim bakama, mamama, tetama, sestrama i svim Krapanjkama, koje ne da su držale tri kantuna od kuće već su na svojim plećima nosile i cili krov – poručuju organizatori.

Na regati ‘U susret Gospi od Anđela’, koja započinje u 20 sati, sudjelovat će oko 30 veslačica u sedam ili osam gajeta, a prije toga će se u uljari sv. Lovre u 19 sati upriličiti otvaranje izložbe ‘Žene veslaju’ Foto kluba Šibenik.

Kulturni program se nastavlja brojnim gostima, a sudjeluju KUD Spužvar, Saša Jakelić, Marjanke-Žensko, pjevačko društvo Marjan, Svetin Milutin Mačak, Siniša i Luce Kostelac, Marin Curavić, Modna revija krapanjskih dizajnerica ‘Đina Grbin & Karmen Herceg’.

Najčitanije