12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Regata “Kup oslobođenja Herceg Novog 2017“

Jedriličarski klub Delfin učestvovao je juče na  tradicionalnoj  regati   „Kup oslobođenja Herceg Novog 2017“  u Herceg Novom, na kojoj su pored domaćina JK „Jugole Grakalić“, učestvovali i jedričari iz JK „Lahor“ iz Kotora.
Jedrilo se u klasama Optimist, Laser Radial i Laser 4.7. Flota JK „Delfin“ Tivat, 18 jedriličara u klasi Optimist i 6 u klasi Laser, bili su najuspješniji na regati.
U klasi Optimist generalno osvojili su sva tri mjesta na pobjedničkom postolju. Zlatnu medalju je osvojio Pavle Musić, srebrnu Petar Klakor a bronzu Josipa Čelanović. U kategoriji od 12 godina u klasi Optimist Pavle je uzeo zlatnu medalju, a Petar srebro.U kategoriji djevojčica zlato je osvojila Josipa Čelanović, a Tea Čelanović bronzanu medalju.
U klaser Laser 4.7, sve medalje su osvojili jedriličari JK „Delfin“, zlato je pripalo Igoru Nikoliću, srebro Stefanu Anđeliću a bronza Tatjani Kusovac.
Sjajni rezultati su ostvareni i u klasi Laser Radial gde je zlatnu medalju osvojio Ilija Marković, dok je Irina Kusovac osvojila bronzu.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije