Raspisan tender za luku u Bijeloj

Jadransko brodogradilište Bijela
Jadransko brodogradilište Bijela

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva raspisalo je danas javni poziv za učešće na tenderu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje brodogradilišne luke u Bijeloj, na period od 30 godina.

Koncesija se daje na području koje obuhvata prostor u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108,29 hiljada metara kvadratnih.

U javnom pozivu se navodi da ukupna površina prostora pod objektima, odnosno suprastruktura, obuhvata 25,85 hiljada metara kvadratnih.

Svi zainteresovani ponude mogu dostavljati do 17. februara do 13 sati. Ponude će biti otvorene sat kasnije u prostorijama Lučke uprave u Kotoru.

Iz Ministarstva su objasnili da je korišćenje koncesionog područja ograničeno na određenim lokacijama na kojima se obavljaju remedijacione aktivnosti, za određeni vremenski period, shodno planu.

Akvatorijum i sidrišta brodogradilišne luke obuhvataju prostor ukupne površine oko 220 hiljada metara kvadratnih.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.