“Rap tuna” pobjednik “Big game Komiža 2016.”

Big game
Big game – Komiža 2016.

Talijanska posada “Rap tuna” kapetana Davidea Serafinija pobjednik je 6. izlučnog međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike trofeje “Big game Komiža 2016.” Tako su osim pokala, medalja i nagrada, dobili i prijelazni pokal te pozivnicu za Kostaricu, svjetsku smotru ribolovaca u svibnju 2017. godine i to sve zahvaljući 1492, 4 osvojena boda nakon tri ribolovna dana u konkurenciji 40 posada iz deset zemalja. Gosti iz Italije: kapetan Serafini te braća Antonio i Giampietro Cariglia, te Lilo Spalacino imali su 4 tune na štapu po sistemu ulovi i pusti, te jednu na krmi broda – onu od 85,4 kg što je i trofejni primjerak nadmetanja.

Drugoplasirana je splitska posada “Limini” kapetana Daria Marijana, te članova Igor Franceschi i Jakša Begović, koji su knjižili 980 bodova sa 4 ulovljene i puštene tune, a isti skor se piše i trećeplasiranim, timu “Servantes Triglav osiguranje” kapetana Mare Sekule iz Dubrovnika, sa posadom: Igor Zdenjak, Ante Matijaca i Marin Matijaca.
Osim ribolova na velike tune, iglane, iglune, luce, lampuge,… organizator splitski klub “Big game Croatia” održao je i treće nadmetanje za djecu do 14 godina “Little game” gdje je iz tri falkuše lovilo 30 djece.

Trijumfirala je Lana Vidović, devetogodišnjakinja iz Komiže koja je na vaganje donijela ribe težine 196 grama. Drugo mjesto pripalo je lanjskom pobjedniku Pablu Andreu Zankiju sa 166 grama, dok je treći bio Marino Marasović sa 150 grama ribe.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.