17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Prvi put brodskom linijom povezani Brač i Šolta

Brza linija Split Dubrovnik

Uvedena je brzobrodska dvosmjerna linija Split-Rogač (Šolta)-Milna(Brač), kojom su po prvi put povezani otoci Šolta i Brač, izvijestio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Liniju sufinancira županija s milijun kuna godišnje. Brzi brod sa 253 putnička mjesta koji je do sada prometovao iz Splita do Rogača na otoku Šolti nastavit će tako ploviti prema Milni na otoku Braču odakle će se istim smjerom vraćati u Split.

Prijevoznik je brodar Krilo shipping company iz Krila Jesenica, a linija je uspostavljena od početka ove godine. Plovidba između Rogača na Šolti i Milne na Braču traje 20-tak minuta i ovakva prometna povezanost između Brača i Šolte bit će iznimno važna u ljetnim mjesecima kada će brojni turisti moći odlaziti s jednog na drugi otok i tijekom istog dana vratiti se u boravišno mjesto.

Brzi brod na novouspostavljenoj pomorskoj liniji isplovljavat će svaki dan iz splitske Gradske luke u 18,30 sati te ploviti do Rogača na Šolti kako bi se iskrcali putnici, a zatim nastavljati plovidbu prema Milni na Braču. Ondje će brod prenoćiti i ujutro u 6,25 sati isplovljavati do Rogača na Šolti a zatim prema Splitu.

Boban je podsjetio da županija od ove jeseni s 1,1 milijun kuna godišnje sufinancira  posebnu brzobrodsku liniju, kojom se iz Splita navečer u 18,25 sati natrag na Šoltu prevoze učenici s tog otoka koji svakodnevno pohađaju nastavu u Splitu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije