Projekt izgradnje najvećeg svjetskog teretnog broda na jedra, korak bliže realizaciji

Brod na jedra

Njemačka inicijativa za izgradnju najvećeg svjetskog teretnog broda pomaknula se korak bliže realizaciji s potpisom Lloyd’s Registra i osiguranjem sukladnost projekta, prenosi Pomorac.net

Lloyd’s Register je u ponedjeljak priopćio da se pridružio projektu održivog transporta Quadriga, inicijative hamburškoga Sailing Cargoa s ciljem izgradnje najvećeg svjetskog teretnog broda na jedra.

Projekt predviđa plan izgradnje 170-metarskog broda za prijevoz automobila, koji može prevoziti između 1700 i 2000 automobila, koji će biti opremljen s četiri jarbola i koji će raditi na hibridni pogonu s jedrima i dizel-električne motore, a postojat će i dodatni sustav na baterije. Brod će moći ploviti brzinom od 10-12 čvorova u cilju postizanja 14-16 čvorova u sljedećih nekoliko godina kroz kombiniranu stručnost.

“Propulzija uz pomoć vjetra nudi jednu od rijetkih realističnih opcija za uvođenje obnovljive energije na brodove. Cilj IMO-a za emisijama CO2 zahtijeva 50% smanjenja globalnih emisija CO2 iz brodova do 2020. godine, što znači da su potrebne značajne promjene u industriji. Studije Low Carbon Pathways 2050 Lloyd’s Registra je pokazala da će brodovi s niskom razinom ugljika morati ući u flotu do 2030. godine kako bi pomogli postizanju tog cilj”, izjavio je Lloyd’s Register.

“Moramo učiniti pravu stvar za budućnost naše industrije; Quadriga kombinira tradicionalno dokazane sustave s najsuvremenijom tehnologijom i ima za cilj pružiti rješenje za postizanje cilja smanjenja emisija CO2. Drago nam je što radimo s Lloyd’s Registerom na ovom projektu”, komentirao je Uwe Köhler, osnivač projekta Quadriga.

LR će osigurati usklađenost s tehničkim, sigurnosnim i ekološkim standardima nakon realizacije projekta, od faze projektiranja i specifikacije do nadzora nad gradnjom na licu mjesta. LR će također provjeriti jesu li postignuti predviđeni parametri izvedbe.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.