15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Proglašenje najribolovaca i fešta od bakalara

Najulov

Završen je i ovogodišnji, trinaesti po redu, Natječaj Plodova zemlje i mora, Najulov 2017. Pred ocjenjivačkim sudom u sastavu prof. dr. sci. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup je težak i odgovoran zadatak – izabrati pobjednike, najuspješnije ribolovce, ljude koji su svojim ulovima zavrijedili mjesto u galeriji najboljih.

Nagrađeni će biti trojica najuspješniji u kategoriji NAJULOV, NAJPOTHVAT, RIBARSKO SRCE te najuspješniji ribolovci za ulove najvećeg zubaca, lubina, podlanice, lice, arbuna i lignje.

Ove su godine svoje ulove prijavila 47 natjecatelja koji su ostvarili 51 ulov ukupne težine 325,35 kilograma od čega je 321,08 kilograma bila riba, a 4,27 kilograma su bile lignje.

Premda su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.

Za najuspješnije su predviđeni pehari i plakete dok apsolutnog pobjednika koji je ulovio najveću ribu natjecanja čeka i velika nagrada GRAND PRIX. To je VANBRODSKI MOTOR YAMAHA, dar Zadarskog lista, vrijedan 10.421 kunu koji će vjerujemo biti na korist pobjedniku i pomoći mu da ostvaruje još bolje i kvalitetnije ulove.

A sve će se to odigrati u JK Uskok, idućeg utorka, 19. decembra 2017. godine tačno u podne uz veliku feštu od bakalara i probranih vina naših najeminentnijih vinara. Otvorit će se i prvi zadarski pjenušac Rabioza poznatog vinara Stjepana Vučemilovića.

Kao i svake godine sve sudionike svečanosti proglašenja najuspješnijih ribolovaca u akciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista pjesmom će dočekati i ispratiti popularni Zoran Jelenković. Uz ribolovce, građane te osobe iz javnog i političkog života Zadra i Zadarske županije dolazak na ovu feštu potvrdili su i svjetski prvaci u ribolovu Tea Radil i Marko Sikirić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije