10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen brod budućnosti za krstarenje

zero-emission-future-activity-cruise-ship
zero-emission-future-activity-cruise-ship

Finski dizajner brodova Deltamarin predstavio je koncept broda za krstarenja koji je odabran kao pobjednik internog natjecanja kompanije za brodski dizajn.

Zero Emission brod može ploviti bez štete za okoliš budući da je u potpunosti ekološki neutralan i ne koristi nikakva fosilna goriva, rekao je Deltamarin.

“Tehnički izazovi su isprepleteni oko činjenice da nema fosilnih goriva na brodu tako da je potrošnju energije potrebno organizirati na način koji to podržava. SWAT trup se koristi kao osnova ovog koncepta “, prema tvrtki.

Brod ima četiri potpuno automatska jedra i koristi solarnu energiju i ćelije kao izvor energije. Opcija energije vjetra je također dostupna, ovisno o dizajneru broda.

Nadalje, brod za krstarenje ima toranj koji se može podići kad je brod usidren. Putnici također imaju mogućnost promatranja podmorja s okna ispod vodene linije.

Dizajniran da ima dužinu od 160 metara i širinu 53 metara, brod će moći primiti 540 putnika.

“Koncept Zero Emission broda za krstarenje izabran je kao pobjednik natjecanja. Žiri je smatrao da je koncept uspio u stvaranju pametnog i učinkovitog dizajna broda koji će odgovarati na buduće zahtjeve megatrendova i zahtjevnim potrebama uštede energije”, dodao je Deltamarin.

Najčitanije