10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisani ugovori za hidroavionsko pristanište

TOA

Županijska lučka Uprava Korčula za područje Grada Korčule te Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije za područje Lumbarde, potpisale su s tvrtkom European Coastal Airlines ugovore u svrhu realizacije hidroavionskog prijevoza i na ovom dijelu Županije.

Naime, slijedom provedenog natječajnog postupka te po ispunjenju zakonskih kriterija potpisani Ugovori odnose se na dodjelu u koncesiju dijela obala u Gradu Korčuli te Lumbardi, u svrhu realizacije hidroavionskog pristaništa.

Uspostava hidroavionskih pristaništa na ovim lokacijama nastavak je aktivnosti na realizaciji hidroavionskog prijevoza koji Dubrovačko-neretvanska županija snažno podupire proteklih godina osobito s aspekta povezivanja Grada Dubrovnika kao županijskog središta s otocima. Potpora ovom projektu iskazana je i Odlukom Županijske skupštine o pokretanju aktivnosti u svrhu realizacije hidroavionskog prijevoza na području Dubrovačko-neretvanske županije, s ciljem jednobraznog postupanja lučkih uprava kojima je Županija osnivač.

Osim ovom prilikom utvrđenih lokacija, hidroavionska pristaništa realizirana su na Lastovu i Vela Luci. S obzirom da je u ovom trenutku Dubrovnik kao središte Županije s hidroavinskim pristaništima povezan putem zračne luke Dubrovnik, nadamo se da će u skorom vremenu investitori prilagoditi svoje projekte važećim prostorno-planskim i zakonskim odredbama kako bi se pristaništa realizirala i na užem gradskog području.

Najčitanije