16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Posada broda ‘Mojo’ pobijedila na “Tuna fever Rogoznica 2017”

Tunolov foto Šibenik News

Posada broda ‘Mojo’ kapetana Mara Mihočevića pobjednici su trećeg ‘Tuna fever Rogoznica 2017,’ sportsko turističke manifestacije koja se protekla tri dana održavala u Rogoznici. Drugo mjesto osvojila je ekipa ‘Game on’ kapetana Luke Colnaga dok je treće mjesto pripalo posadi broda ‘Starac’ kapetana Ivana Ledenka. Posada ‘Taboo tim’ pobijedila je u Kupu trofeja s ribom teškom 46,6 kg. Nagradu za najveću ribu od 69,8 kg dobila je posada broda ‘Mojo’ kapetana Mihočevića.

To je natjecanje, u organizaciji splitskog kluba ‘Big game Croatia’ , okupilo ljubitelje ribolova na kapitalce iz Hrvatske, ali i svijeta i to iz Ujedinjenih arapskih emirata, Njemačke, Slovenije, Italije, Grčke, Češke, Rusije i BiH… Na kraju trodnevnog natjecanja, na kojem je sudjelovalo više od 250 natjecatelja, zadovoljstvo nije skrivao Boris Županović, predsjednik splitskog kluba Big game Croatia.

-Sretan sam što smo uspjeli okupiti vrhunske profesionalce, ljubitelje big gamea te u Rogoznici napravili spektakl kojega su posjetile deseci tisuća domaćih i stranih turista. Vesele me i veliki interes najmlađih jer to dokazuje kako mi ljubitelji big gamea imamo nasljednike u ovom atraktivnom sportu. Ovim smo natjecanjem još jednom pokazali da Hrvatska stoji uz bok mnogo razvikanijim destinacijama. S obzirom da smo napravili vrhunsku manifestaciju već sada mogu najaviti kako ćemo se vidjeti i dogodine u Rogoznici. – kaže Županović.

Pobjednici ovog natjecanja natjecat će se na Svjetskom prvenstvu koje se dogodine održava u Kostariki.
Uz mnogo natjecateljskog adrenalina, dobrog raspoloženja tijekom tri ribolovnog dana u rogozničkom akvatoriju, organizatori su se potrudili te ulovljenu tunu darovali brojnim posjetiteljima na rogozničkoj rivi. Tako je ‘Tuna fever Rogoznica 2017.’ obogatila turističku ponudu ovoga mjesta, kaže nam Sandra Jakelić, načelnica općine koja z godine u godinu bilježi rekordne rezultate.

Pobjednici, ali i svi natjecatelji nazdravili su za kraj ‘Tuna fever Rogoznica 2017.’ šampanjcem, natjecanje je zatv orio župan šibensko kninske županije Goran Pauk, a za sam kraj nebo Rogoznice obasjao je vatromet. Pravu feštu do sitnih sati začinio je Željko Bebek, vitalni roker i vrsni ribolovac te sudionik Big Game Fishinga.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije