16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro podržao olimpijca Dukića

Milivjoj Dukić
Milivjoj Dukić

U cilju što veće međunarodne PR podrške lokalnim talentima, Jahting klub Porto Montenegra otpočeo je saradnju sa jedriličarem Milivojem Dukićem iz JK Jugole Grakalić, crnogorskim predstavnikom na Olimpijskim igrama 2016 u Rio de Ženeiru.

Partnerstvo podrazumijeva podršku PMYC-a prema mladom jedriličaru, od PR i finansijske podrške pri realizaciji programa priprema za Olimpijske igre i dalji nastavak njegove karijere, do organizacije zajedničkih sesija jedrenja za klijente Kluba, koje će voditi crnogorski olimpijac. Tokom ljetnjih dana, svakog četvrtka na PMYC bazenu biće organizovan Golden hour – svi ljubitelji plivanja i koktela će od 19 do 21h uživati na bazenskom kompleksu i biti u prilici da doniraju sredstva za podršku mladom olimpijcu. Prihodi sa svakog Golden hour-a će biti usmjerena na podršku Dukićevim jedriličarskim programima.

 Milivoj Dukić
Milivoj Dukić

PMYC podržava mlade lokalne jedriličare – osim saradnje sa JK Delfin, želimo da širimo jedriličarsku mrežu, a JK Jugole Grakalić je najbolji bokeški tim za to. Inostranoj nautičkoj i jedriličarskoj klijenteli biće zadovoljstvo da sarađuje sa mladim profesionalcima u ovom sportu, istakao je Generalni menadžer PMYC-a, Billy Canellas.

Dukić je prvi sportista iz naše zemlje koji je došao do vize za Rio de Žaneiro – i to prošle godine na Svjetskom prvenstvu u u kanadskom Kingstonu, u klasi laser standard. Dukić je poslije tri dana kvalifikacija osvojio 37. poziciju među 159 najboljih svjetskih jedriličara. On je i prije čeiri godine bio učesnik Olimpijskih igara u Londonu.

Milivoj Dukić je prethodnu kalendarsku godinu završio sjajni plasmanom na Gran Canaria Olimpic Sailing Week-u u Las Palmasu gdje je osvojio prvo mjesto, a Svjetski Kup u Majamiju, Evropsko prvenstvo na Kanarskim ostrvima, Eurostaf kup u Palma de Majorci i Svjetsko prvenstvo u Nuovo Vallarti u Meksiku. Sjajni plasmni bili su samo „vjetar u jedra“ Dukiću za pripremu za Olimpijske igre.

Najčitanije